Целта на лежиштето

Металуршка индустрија-апликации
Металуршката индустрија опфаќа дел од топење, валалница, опрема за нивелирање, континуирано леење и валање итн. Условите за работа на индустријата се карактеризираат со тежок товар, висока температура, сурова средина, континуирано работење итн., кои влијаат на работниот век , носивост, отпорност на високи температури и доверливост на лежиштата.Сексуалноста поставува повисоки барања.Лонгтенг користи висококвалитетни суровини, специјална технологија за термичка обработка и специјална технологија за обработка на празно.Со оптимизирање на внатрешната структура, лежиштето има поголема носивост, што го подобрува работниот век и доверливоста на лежиштето, а во исто време им обезбедува на корисниците решенија.
Делови за примена: дел за топење, дел за валавница, опрема за израмнување, континуирано леење и валање, дел за маса со валјак, челичен кабел

Ветерна енергија/енергетска опрема-апликација
Ветерната енергија е еден од главните светски извори на чиста енергија, а производството на електрична енергија од големи мегавати е клучната насока за развој.Долгите лежишта за усогласување со моќноста на ветерот ви обезбедуваат гаранција за стабилно производство на енергија.
Longteng за високи три категории
Апликативен дел: терен, скршнување, генератор, погон/менувач

Градежни машини-Апликација
Градежните машини вклучуваат машини за патишта, машини за подигнување, машини за пумпање итн. Нејзините работни карактеристики се тежок товар, мала брзина и висока безбедносна маржа, што поставува високи барања за доверливост на тркалачките лежишта.
Лежиштата за вртење, цилиндричните валчести лежишта на Лонгтенг, заострените валчести лежишта, лежиштата на полумесечина, лежиштата на јарболот на виљушкар се успешно усогласени со машини за дигање, машини за патишта, хидраулични пумпи, хидраулични мотори и други полиња.Лонгтенг е подготвен да оди со вас во областа на градежните машини и да обезбеди комплетни технички решенија за вашиот бизнис.
Longteng за врвни сферични валчести лежишта
Области на примена: машини за ископување, натоварувачи, машини за дигање, машини за патишта, машини за натрупување, машини за бетон, машини за тунелирање, машини за дупчење карпи

Машини за храна-Апликација
Без разлика дали станува збор за мелница за брашно, мелница за ориз или мелница за шеќер, машината за жито се карактеризира со брзина на ротација од 400 до 600 вртежи во минута, континуирана работа 24 часа и високи барања за вибрации и бучава.Неговата структура е генерално 4 валјаци или 8 валјаци, на двата краја на валјаците се инсталирани лежишта, а генерално се користат сферични валчести лежишта.
Врз основа на условите за работа на лежиштата за машини за храна, Longteng Bearing обезбедува топчести решенија за валчести лежишта за вибрации, бучава и долг животен век.
Области за примена: мелница за брашно, мелница за ориз, машина за шеќер

Пренос на енергија-Апликација
Преносот на енергија вклучува редуктор, менувач, вентил за пумпа, итн. Производите бараат различни перформанси како што се низок шум, ниски вибрации, мала потрошувачка на енергија, променлива брзина и висока ефикасност.Лонгтенг може да обезбеди различни типови на тркалачки лежишта на заптивната структура и технички решенија и има многу зрели технологии за примена во смисла на заштеда на енергија, намалување на потрошувачката и низок шум.
Делови за примена: редуктор, менувач, вентил за хидраулична пумпа, дизел мотор

Fluid Machinery-Application
Машините за течност вклучуваат различни типови вентилатори, воздушни компресори, компресори со завртки итн. Производите генерално работат континуирано, а лежиштата се подложени на релативно големи еквивалентни оптоварувања, ударни оптоварувања и комбинирани радијални и аксијални оптоварувања за време на работата.Лонгтенг користи висококвалитетни суровини, специјална технологија за термичка обработка и специјална технологија за обработка на празно.Со оптимизирање на внатрешната структура, лежиштето има карактеристики на ниска отпорност на триење, што ја подобрува работната ефикасност на опремата и го подобрува работниот век и доверливоста на лежиштето.Корисниците даваат решенија.
Делови за апликација: вентилатор, компресор за воздух, компресор со завртки

Лифт-Апликација
Лифтовите вклучуваат прави скали, ескалатори, машини за влечење, водилки снопови итн. Главните барања се низок шум, ниски вибрации, големо оптоварување, висок вртежен момент, мала, средна и голема брзина, висока доверливост и долг животен век.Исто така, многу е важно да се намали потрошувачката на енергија..Лонгтенг може да обезбеди тркалачки лежишта со различни запечатени структури и технички решенија.
Делови за примена: прави скали, ескалатори, прави патишта, влечни машини, редуктори, водилки и снопови, отворачи на врати

Земјоделски машини-апликација
Земјоделската механизација вклучува комбајни, трактори, жардинери, пресадувачи на ориз, машини за обработување и др. Работната средина е сурова, со повеќе прашина и матна вода и се чува долго време во периоди на мирување.Граничната брзина обично не е висока, но перформансите на запечатување на лежиштето се многу високи.Со цел да се задоволат барањата на тешките работни услови, Лонгтенг може да обезбеди различни типови на тркалачки лежишта за заптивна структура и технички решенија.
Области на примена: комбајн, трактор, жардинери, трансплантатор на ориз

Мотор-апликација
Моторите вклучуваат индустриски мотори, серво мотори, чекори, мотори за конверзија на фреквенција, мотори отпорни на експлозија, специјални мотори и други мотори.Тие главно ги имаат карактеристиките на низок шум, ниски вибрации, мала потрошувачка на енергија и висока ефикасност.Лонгтенг има многу зрели технологии во смисла на заштеда на енергија, намалување на потрошувачката и низок шум и може да им обезбеди на корисниците решенија.
Области на примена: мотори за заштеда на енергија, високонапонски мотори отпорни на експлозија, серво мотори, енкодери, мотори за конверзија на фреквенција, индустриски мотори

Медицински помагала-апликации
Со оглед на особеноста на индустријата за медицинска опрема и разновидноста на околината за примена, ние избираме суровини, маснотии, заптивки и други додатоци со посебни својства и специјално оптимизирана внатрешна структура, така што лежиштето има ултра голема брзина, мала вртежен момент, голема носивост и отпорност на радијација., Ниска нестабилност, самоподмачкување и други својства.
Делови за апликација: стоматолошка дупчалка, КТ машина, центрифуга
Змеј надвор од источниот свет Тенда Лиу Ксингбанг

Индустриски робот-апликација
Роботичката индустрија е индустрија во подем.Еден од основите на Manufacturing 4.0 е интелигентното производство.Индустриските роботи бараат стабилно и прецизно работење и не можат без поддршка од прецизни роботски лежишта.Роботско лежиште е еден вид лежиште со посебна структура и барања.Меѓу нив, флексибилни лежишта, вкрстени валчести лежишта, заострени валчести лежишта итн. се користат во роботи, редуктори, погонски мотори и други делови.Областите за примена вклучуваат редуктор на RV, редуктор на хармоници и тело на машински змеј.
Дел за примена: RV редуктор, редуктор на хармоници, база


Време на објавување: 15 април 2021 година